• SANDWICH SOIF
Handgesneden panito brood besmeerd met een heerlijke Raz el Hanout mayonaise met daarop
gegrilde kippendij, krokant gebakken spek, kaas van kaasboerderij Schellach & een gebakken ei | 12.5
• RUSTIEK WIT BROODJE CARPACCIO
Carpaccio | truffelmayonaise | rucola | Parmezaanse kaas | pijnboompitjes | 14.5
• JAPANSE EIERSALADE
Dubbeldik casinoboterhammen | Japanse eiersalade | kewpie mayo | mirin | 7.5 (v)
• AVOCADO TOAST
Guacamole | gepocheerd ei | tomaat | rucola | gerookte zalm | 14.5
Zonder zalm | 10.5 (V)
• NAANBROOD MET FALAFEL
Knoflook koriander naanbrood | falafel | rode bieten hummus | tzatziki | 7.5 (v)
• BAO BUN MET BUIKSPEK
Gestoomde gekleurde bao-buns (3 st.) | langzaam gegaard buikspek | hoisinlak | Aziatische zoetzure groenten | siracha mayonaise | 15.5
• KROKETTEN 2 stuks
Geserveerd op bruin panito brood
• Rundvleeskroketten | Zaanse mosterd mayonaise | 12.5
• Belgische garnalenkroketten | Zaanse mayonaise | gefrituurde peterselie | 15.5
• Kaaskroketten | Zaanse mosterd mayonaise | 13.5 (V)
• CROQUE MONSIEUR
Dubbeldik wit casino brood | achterham | gruyère | bechamelsaus | 7
• UITSMIJTER
Op bruin panito brood | 3 eieren | ham | kaas en/of spek | 11.5
• GEITENKAAS SALADE
Lauwwarme geitenkaas | spek | honing | Cas Spijkers geitenkaas kroketjes |
zonnebloempitjes | druiven 18.5
Zonder gebakken spek | 16.5 (V)
• SALADE NIÇOISE
Tonijn | | krieltjes | haricot verts | gekookt eitje | zwarte olijven | rode ui | ansjovis dressing | 18
• CAESAR SALADE
Zomers gemarineerde kippendij | krokantje van parmaham | gekookt eitje | croutons | gegrilde little gem | ansjovis dressing | Parmezaanse kaas | 19.5
SNACKS
VAN DE AMBACHTERIE:
Zeeuwse kroketjes van de Ambachterie
Spicy chorizo | 4 st. | 6
Bier & Kip | 4 st. | 6
Kaas & Mosterd | 4 st. | 6
Bouillabaisse | 4 st. | 6
Gamba Thai Green Curry | 4 st. | 6
Rundvleesbitterballen | mosterd | 8 st. | 10.5
SOIF’S NACHO’S | Gegrild met heerlijke cheddar, tomaat, lente ui, crème fraîche, jalapeños & guacamole | 11.5
VLAMMETJES | Chili-saus dip | 8 st. | 10.5
BORRELMAATJES | Mini rundkroket van de Bourgondiër | Mini kalfscroquet van Van Dobben
| Mini kaassoufflé van Souflesse | Mini bami Oriëntal van Welten | Mini-Chrispy Chick’n van Mora
| Mini-frikandel van Van Lieshout met natuurlijke mayonaise & mosterd | 13.5 (12 st.)
PUNTZAK FRIET
Klassiek | Zaanse mayonaise | 5
Met Zaanse truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | 6.5
Zoete aardappelfriet | mayonaise | 6
VOORGERECHTEN
• TARTAAR VAN SHIITAKE
Gebakken shiitake | gepocheerd eitje | pijnboompitjes | sesam
olie | crème fraiche | 14.5 (v)
• CARPACCIO
Licht gerookt | extra vierge olijfolie | truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | | pijnboompitjes | 15.5
• STEAK TARTAAR
Zeeuws rundvlees | getoaste brioche | geraspte eierdooier | Amsterdamse zuren | piccalilly mayonaise | 15.5
• SCAMPI’S
Pittige olie naar geheim naar de chef | lente-ui | sesam | 15.5
ZEEUWSE OESTER | rauw | 6 st.
Partjes citroen | uitjes in rode wijn azijn | 17
ZEEUWSE OESTERS | gegratineerd | 6 st.
Kaas | knoflook | citroen | geheime kruiden van de chef | 18.5
ZEEBAARS CEVICHE
Zeebaarsfilet | bloedsinaasappel | citroen | radijs | koriander | 13.5
SOEPEN
Onze beroemde BOUILLABAISSE rijkelijk gevuld met Noordzee vissoep
geserveerd met rouille en geraspte Parmezaanse kaas | voorgerecht | 14.5
UIENSOEP
Onze klassieker sinds dag 1 op de kaart! | gegratineerd met kaas | 8.5 (V)
PASTA’S
• PASTA NERO
Zwarte pasta | Zeeuwse schelpjes | knoflookolie | verse groene kruiden | 19.5
• CANNELLONI
Gevuld met spinazie & ricotta | bechamelsaus | kaas | rucola | 18.5 (v)
Hoofdgerechten
GESERVEERD MET FRIET, MAYONAISE & SALADE
GEKOOKTE MOSSELEN
Zeeuwse wijze | Witte wijn | mosselgroente | geserveerd met 2 sausjes | 24.5
GEWOKTE MOSSELEN
Spaanse wijze | Chorizo | tomaat | ui | knoflook | geserveerd met 2 sausjes | 25.5
GEWOKTE MOSSELEN
Franse wijze | Pastis | venkel | dille | room | 25.5
KABELJAUWHAAS
Seizoensgroente | mascarpone-basilicum crème | groene kruidenroomsaus | 24.5
GEBAKKEN ZEETONG
Klassieke sole meunière met gefrituurde peterselie
350 gr. | 30.5
500 gr. | 39.5
TIP: Onze beroemde BOUILLABAISSE rijkelijk gevuld met Noordzee vissoep
geserveerd met rouille en geraspte Parmezaanse kaas | hoofdgerecht | 24.5
—- SURF & TURF —-
Picanha | scampi’s | keuze uit bearnaisesaus, pepersaus, kruidenboter of chimmichurri | 34.5
LADY STEAK | 200 gram | 25.5
MAN STEAK | 300 gram | 30
COWBOY STEAK | 500 gram | 36
Keuze uit bearnaisesaus, pepersaus, kruidenboter of chimichurri | extra saus +2
SOIF BURGER | 200 gr. | puur Zeeuws rundvlees op een pretzel sesame bun | gesmolten Irish cheddar |
gebakken spek | uienringen | Eddy’s BBQ-saus | Amerikaanse mosterd | augurk | tomaat | sla | 22.5
STEAK TARTAAR | Zeeuws rundvlees | getoaste brioche | geraspte eierdooier | Amsterdamse zuren | Piccalilly mayonaise | 25.5
KIPSATE | van kippendij | saté-saus | kroepoek | komkommer op zuur | seroendeng | gedroogde uitjes | gebakken ei | 21.5
DE VEGETARISCHE SMASHBURGER | op brioche brood | gekarameliseerde ui | ei | huisgemaakte burgersaus | cheddar | 22.5
Desserts
DAME BLANCHE | Vanille-ijs | huisgemaakte warme Callebaut chocoladesaus | slagroom | advocaat | 8.5
CRÈME BRÛLÉE | Stevige vanille crème | knapperige gebrande rietsuiker | 8.5
TIRAMISU | Koffie | amaretto | cacao | vanille | 8.5
KAASPLANKJE | Plankje van kaasboer Wilco | 14.5
TAART VAN TILLY ROSE | maak een keus uit onze gebaksvitrine of vraag ons team naar het assortiment van de dag | 5.5